"Прем’єр Австралії подякував Україні і особисто Президенту за допомогу, яку країна надала в ході міжнародного розслідування трагедії літака "Малайзійських авіаліній", в якій загинуло 38 громадян Австралії. Тоні Ебботт підкреслив, що в Австралії дуже переживають через події в Україні та усвідомлюють, що події на Донбасі – не внутрішній, а зовнішньо спровокований конфлікт", — повідомляє прес-служба Президента.

Ми захоплюємося тим, з якою порядністю і людяністю ви поставились до вирішення цієї трагедії,
— наголосив Ебботт

Петро Порошенко запропонував поглибити всебічні контакти між країнами та відкрити Посольство Австралії в Україні. Тоні Ебботт підтримав цю ініціативу та повідомив, що Посольство Австралії в Україні буде відкрито найближчим часом.

Крім того, повідомляється, що Австралія висловила готовність надати підтримку реінтеграції регіонів Донбасу, які постраждали в результаті дій бойовиків. Прем’єр Ебботт висловив сподівання, що Україна найближчим часом відновить мир та стабільність в регіоні, після чого Австралія має намір повернути свою місію, щоб закінчити пошукові роботи та розслідування обставин загибелі літака.

Читайте також: Австралія надасть комплексну допомогу Україні

Президент Порошенко подякував Австралії за розуміння та відзначив надзвичайно ефективну співпрацю під час розслідування трагедії літака із спеціальним уповноваженим Прем’єр-міністра Австралії Алланом Грантом Х’юстоном.

Ці надзвичайно трагічні події зробили ближчими наші країни,
— сказав Порошенко, відзначивши, що вважає своїм особистим завданням привести до відповідальності тих, хто винен в загибелі 298 невинних людей

Прем’єр-міністр Ебботт надав високу оцінку діям України з організації міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська.

Австралійський Прем’єр запросив Президента найближчим часом відвідати з візитом його країну. Петро Порошенко з вдячністю прийняв запрошення, зазначивши, що зробить це після стабілізації ситуації в державі.

Додамо, Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми в один мільярд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН.