Свою вимогу Автомайдан пояснює кількома чинниками, які оприлюднює на своїй сторінці у Facebook.

1. Автомайдан зараз зазнає сильного тиску з боку влади та безпосередньо з боку силових структур і потребує чіткої взаємодії, яка може бути тільки тоді, коли всі працюють на єдину мету.
2. Визначення єдиного кандидата від усіх сил є питанням, яке консолідує усі опозиційні сили навколо мети — зміни влади, а далі зміни системи влади.
3. Визначення єдиного кандидата дозволить ефективніше проводити перемовини з силовими структурами.
4. Єдиний кандидат чітко зможе дати сигнал середньому та крупному бізнесу.
5. Від єдиного кандидата є можливість вимагати зобов'язання перед виборами.

Автомайдан закликав підписатися під їхнім зверненням усі громадські рухи: "Можливо зі своїми аргументами, просто публічно виклавши свою позицію".

Як відомо, 29 грудня, автомайданівці на автівках відправились пікетувати заміські будинки Віктора Януковича, Миколи Азарова та Володимира Рибака. До автопробігу приєднались декілька народних депутатів.

До цього у селі Гореничі, де мешкає головний прокурор країни Віктор Пшонка, також побувала колона учасників автомайдану. Паркан будинку обклеїли фото побитої журналістки Тетяни Чорновол і обписали словами "кат" і "за Таню", така ж напис "кат" — на тротуарі біля маєтку (із стрілкою у сторону дому Пшонки).

Сьогодні ж 45 автівок (близько сотні активістів) автомайдану приїхали на пікет до угідь Віктора Медведчука у селі Жденієво, що у Закарпатській області.