“Уточняю – бив людей і трощив машини 1 полк київського Беркута. Вони везли затриманих лежачими на підлозі автобуса. А перед цим 2,5 години протримали лежачи на снігу. Вимагали кричати “Я люблю Беркут”, - написав Бригинець у Facebook.

Депутат зауважив, що особисто бачив, як “беркутівці” били активістів, окрім того, є відеореєстратор, де видно, як силовики били активістів та машини. А про те, що спецназівці були з Києва, стало відомо на суді.

Зауважимо, Бригинець перебуває на судовому засіданні у справі автомайданівця Дениса Сергієнка, в якого пошкоджена рука.

“Адвокат просить дозволити побитому Денису свідчити сидячи через важкий стан здоровя. Суд гуманно відмовив”, - повідомив політик.

Він також наголосив, що свідчень “беркутівців” прокурору було досить і він не вислухав свідка від захисту. Автомайданівцям “шиють” від 3 до 6 років ув’язнення.

Нагадаємо, 23 січня близько 4 ранку "Беркут" затримав активістів Автомайдану, які патрулювали 17-ту лікарню. Пізніше з’явилися повідомлення про побиття автомайданівців у різних районах Києва. за інформацією “Євромайдан SOS”, було побито як мінімум 9 машин у Кріпосному провулку та на вулиці Щорса.

Зауважимо, народний депутат від УДАРу Ірина Геращенко повідомила, що в Оболонському суді Києва розпочалися слухання щодо активістів Автомайдану, яких затримали на Грушевського. За її словами, в суді слухають свідчення тільки “беркутівців”, а прокурори ховаються від камер.