Мініатюрний паркетник

Компанія Renault планує випустити мініатюрний паркетник. Автомобільчик стане серійним втіленням концепту Kwid, який продемонстрували на початку року в Індії. Особливістю тієї новинки був футуристичний дизайн та компаньйон-квадрокоптер.

Серійний паркетник навряд чи оснастять подібним літальним апаратом, зате він також отримає 3-дверний кузов зі захисним пластиком по периметру кузова. Схожими будуть і габарити - зокрема, довжина "Квіда" становитиме менше 4-ох метрів.

У гамі двигунів фігуруватимуть бензинові агрегати об'ємом 1 літр потужністю від 70 до 90 конячок. Коробки передач - "механіка" або "робот" з двома зчепленнями.

На ринку Renault Kwid з'явиться орієнтовно у 2016 році. Ціна - від 19 тисяч доларів.

Volkswagen Tiguan

Компанія Volkswagen представить новий Tiguan значно раніше, ніж очікувалось. Кросовер другої генерації дебютує вже восени.
Автомобіль оформлять у стилі концепту Cross Coupe 2012 року. Загалом він буде більшим від ще актуальної моделі, однак легшим - завдяки платформі MQB та застосуванню нових матеріалів.

До гами двигунів увійде 1.4-літровий бензиновий агрегат з функцією відключення половини циліндрів, а також турбодизелі об'ємом 1.6 та 2 літри.

І ось що цікаво - новий Tiguan стане родоначальником цілого сімейства. Крім стандартної версії, паркетник буде доступний у модифікації купе. Він отримає занижений дах і загалом більш спортивний дизайн на кшталт BMW X4.

А ще Tiguan випустять у версії XL. Такий кросовер отримає семимісний салон і у довжину сягатиме 5-ти метрів. Його позиціонуватимуть на щабель нижче Touareg і проситимуть за нього значно менше - від 30 тисяч євро.

Китайська експансія авторинку

Китайці завоюють авторинок вже через 7 років. Авторитетна американська аналітична компанія IHS Automotive підрахувала, що у 2021 році у світі випускатимуть близько 21 млн нових автомобілів. 50% з них виготовлятимуть у Китаї. На думку спеціалістів, Піднебесна навіть зможе сповільнити зріст виробництва автомобілів у Кореї та Японії.

Експерти також прогнозують, що китайці зуміють не лише серйозно наростити експорт власних машин, а й виготовлятимуть моделі для інших зарубіжних брендів.