Toyota RAV4

Завдяки передній частині, виконаній у новому фірмовому стилі, RAV4 не те щоб став симпатичнішим, а радше агресивнішим. Тут – інші фари, радіаторна решітка, бампери. З'явились оригінальні колісні диски і навіть невеликий спойлер над заднім вікном.

Але головне в цьому кросовері – все ж не дизайн, а поява гібридної модифікації. Під капотом опинився бензиновий двигун 2.5, якому акомпанує електромотор. Загальна віддача системи – близько двохсот конячок.

Інше важливе нововведення – система кругового огляду Bird’s Eye View Monitor. За допомогою чотирьох камер вона виводить на центральний 7-дюймовий дисплей тривимірну модель автомобіля разом з довкіллям.

А ще RAV4 отримав новий комплекс систем безпеки Toyota Safety Sense, який стежить за розміткою, автоматично вмикає і вимикає дальнє світло та вміє самостійно гальмувати, щоб запобігти аварії.

Читайте також: Автотехнології. Продажі оновленого Mitsubishi Outlander стартують у вересні

Seat Alhambra

Іспанський мінівен пережив плановий рестайлінг, в рамках якого отримав підправлену радіаторну решітку, злегка видозмінені фари та нові колісні диски.

У салоні змінили кермо й передню панель, а також встановили нову мультимедійну систему Easy Connect.

До гами двигунів рестайлінгової "Альгамбри" увійшли бензинові турбоагрегати з віддачею від 150 до 220 сил. Також під капотом може опинитися один з трьох турбодизелів потужністю 115, 150 і 184 конячки. Як запевняють іспанці, всі вони споживають на 15% пального менше.

Коробки передач – механіка або "робот" DSG, привід – передній або повний, щоправда лише зі 150-сильним дизелем.

Європейські продажі оновленого "Seat Alhambra" стартують вже у травні.