Volkswagen CrossBlue

Volkswagen готує новий повнорозмірний кросовер. Автомобіль обіцяють показати вже у січні на Детройтському автошоу. Це буде передсерійна версія 7-місного концепту Volkswagen CrossBlue, представленого ще у 2013 році.

Новий кросовер буде більшим від VW Touareg – його довжина сягатиме п'яти метрів. А от салон стандартно буде розрахований на п'ятьох людей. Хоча, ймовірно, серійна версія буде доступна й у семимісному виконанні.

Цілком можливо, що модель отримає і гібридну силову установку від CrossBlue. Вона складається зі 190-сильного турбодизеля і двох електромоторів потужністю 54 та 114 конячок.

Випуск нового кросовера налагодять у 2016 році у Теннессі, США. За попередньою інформацією, на ринку Європи авто можуть продавати під назвою Volkswagen Tiguan XL.

Jaguar C-X17

Jaguar випустить конкурента BMW X4. Вже у 2015 році британський автовиробник представить серійну версію свого першого спортивного кросовера, створеного на базі концепту C-X17.

Цікаво, що самі ягуарівці відхрещуються від слова "кросовер". За їхніми словами, такі автомобілі, а також позашляховики випускає інша марка концерну – Land Rover. Їхня ж модель орієнтована на їзду по асфальту, а не бездоріжжю. Тож для неї обіцяють вигадати новий клас.

Базова модифікація отримає задній привід і 6-ступінчату "механіку". А от дорожчі версії будуть повнопривідними і з "автоматом", теж на 6 діапазонів.

Jaguar має великі плани на цю модель – британці розраховують випускати не менше 50 тисяч екземплярів щороку.