При цьому сьогодні 80% м’яса і молока виробляється населенням і лише 20% крупними товарними виробництвами. А це, у свою чергу, унеможливлює активний розвиток галузі. Крім того, якість продукції не відповідає європейським стандартам.

“Тут треба іти двома шляхами. Це, з однієї сторони, підтримка великотоварного виробництва, як магістральної лінії. І добиватися приросту - 200-300 тис. голів у рік. З іншого боку, необхідно підтримати виробництво м’яса і молока у населення”, - сказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Тим часом, фахівці б’ють на сполох і нарікають на скорочення виробництва м'ясопродукції. Торік Україна виробила усього 1 млн тонн м’яса. А в перерахунку на кожного українця це складає всього 23 кг м’яса на рік.

“Це катастрофа. В окремій вазі м’ясо птиці займе 76%. На душу населення 17 кілограм м’яса в тому році виробили, а телятини - 1,5 кг, а свинини - 4,200”, - констатує голова правління Національної асоціації "Укрм'ясо" Володимир Попов.

Відзначимо, напередодні Прем’єр-міністр України Миколи Азарова поставив завдання перед керівниками обладміністрацій створити умови, за яких ситуація в тваринництві стабілізується, а також збільшаться обсяги виробництва м'яса і молока.