Приріст реального валового внутрішнього продукту в Україні в 2012 році може виявитися вищим закладених у бюджеті 3,9% і скласти 5-6%.

Про це він заявив під час підсумкової прес-конференції.

За словами прем’єра, уряд у 2011 році зробив все від нього залежне для того, щоб забезпечити стабілізацію національної економіки.

"Поклавши руку на серце, я можу сказати відверто і чесно: ми зробили все, що могли в таких вкрай несприятливих умовах впливу всіх зовнішніх чинників, перш за все, ми домоглися результатів максимально можливих. І це дає нам впевненість в тому, що 2012 рік буде роком збільшення реального добробуту наших людей, реального розвитку нашої економіки", – заявив Азаров.

"Ми перевершимо рівень і 2007 року, і 2008 року, безумовно, докризові, і почнемо розвиватися. Ми заклали 3,9% за порадою наших фахівців і кредиторів, але я розраховую на те, що ми все-таки вийдемо на 5-6% темпів зростання, а в кінці наступного року побачимо, хто з нас виявиться правий", – заявив прем'єр.

Він нагадав, що минулого року економіка країни зросла на 5,2%, що істотно перевершило прогнози всіх міжнародних фінансових організацій.

Нагадаємо, Світовий банк понизив прогноз зростання ВВП України на 2012 рік до 2,5%.