Азаров побесідував з прем'єр-міністром Росії Медведєвим, а також президентами Казахстану Назарбаєвим, Азербайджану Алієвим, Литви Грібаускайте, Чехії Клаусом, канцлером Австрії Файманом, прем'єром Туреччини Ердоганом, прем'єрами Бельгії ді Рупо, Молдови Філатом, Киргизстану Бабаєвим, Естонії Ансіпом, Румунії Понтою, а також з членом Державної ради Китаю Дай Бінго та іншими.

Микола Азаров запросив канцлера Австрії Вернера Файмана відвідати Україну з офіційним візитом. Також пропозиції відвідати Україну він висловив главі держави Монако принцу Альберту, прем'єр-міністрові Бельгії Еліо ді Рупо, президентові Панами Мартінеллі, прем'єр-міністру Естонії Ансіпу, прем'єр-міністру Лівану Мікаті, прем'єр-міністру Чорногорії Лукшичу.

Поміж того, український прем'єр зустрівся з членами Міжнародного Олімпійського комітету, Президент якого, – Жак Рогге, дав високу оцінку проведенню в Україні ЄВРО-2012. З Азаровим він обговорив перспективи України на отримання права проводити у себе зимові Олімпійські ігри 2022 року. За його словами, перший звіт комісії про можливість Карпатського регіону України прийняти зимову Олімпіаду був позитивним, і вивчення заявки України триває.

Також повідомляється, що під час прийому в Букингемському палаці Микола Азаров поспілкувався з членами королівської сім'ї Великобританії. Зокрема, з принцом Кентським Майклом він обговорив можливість організації перельоту через територію України літаків Клубу історичної авіації в рамках міжнародного проекту, ініційованого принцом. З принцесою Анною Азаров обговорив перспективи розвитку в Україні кінного спорту.

Більше того, прем'єр України дав ґрунтовні інтерв'ю журналістам "Таймс" і "Файненшл Таймс".

До слова, українські спортсменки Катерина Тарасенко, Наталія Довгодько, Анастасія Коженкова та Яна Дементьєва вийшли у фінал змагань з академічного веслування на ХХХ літніх Олімпійських іграх, що відбудеться у середу, 1 серпня.