"Президент і уряд чітко визначили свою позицію. Ми заявили, що досконально вивчимо пропонований закон, і якщо цей закон, містить положення, які необхідно змінити, якщо поправки до цього закону розсудливі, ми готові піти на компроміс, бо поле для компромісу дуже широке", - заявив Микола Азаров.

Азаров додав, що уряд проводить постійну лінію на єдність країни. Тому їхню діяльність називають нерішучою і м'якою. Проте прем'єр каже, що йти на компроміси влада просто змушена.

"Справа зовсім не у відсутності рішучості або м'якості. Справа в тому, що ми, по суті своїй, протистоїмо силам, які є ірраціональними. І ці ірраціональні сили радикальні. Тому ми змушені проводити політику максимальної обережності, вдумливості, політики компромісу. Саме тому, що ми хочемо єдності країни", - зазначив Азаров.

Прем'єр зазначив, що закон про мову - це реакція "політичної сили на те, що відбувалося в нашій країні протягом п'ятирічного перебування при владі цих "помаранчевих". Тому він вважає позицію сил, які виступають проти закону, неконструктивною.

До слова, заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак сьогодні заявив, що регіонали не розглядають можливість перегляду мовного закону.