Про це свідчить видана Азаровим довіреність, копія якої є в розпорядженні “Наших Грошей”.


Цю довіреність Микола Азаров оформив у московського нотаріуса 23 червня цього року. Згідно з документом інтереси Азарова щодо продажу майна представлятиме Гліб Лєшков, який обіймав керівні посади в компаніях з будівельної групи “Розвиток” Олексія Азарова, сина екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Йдеться про продаж житлового будинку площею 594 квадратних метрів і ділянки 0,1 га на вулиці Звіринецька,1. Власником цієї нерухомості є особисто Микола Азаров, який зокрема у 2013 році вказав у своїй декларації записав будинок з аналогічною площею.


Щодо ділянки 0,1 га, то Азаров отримав її у приватну власність від Київради у 2003 році для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.


У довіреності вказано кадастровий номер ділянки Азарова 8000000000:82:142:0048. На цій ділянці розміщений двоповерховий будинок.


На сайтах нерухомості є інформація про трохи більший будинок у цьому ж районі за 3,5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що Микола Азаров перебуває у міжнародному розшуку. За останніми даними СБУ, Азаров живе у Підмосков’ї. Низка західних країн весною наклала на нього економічні санкції, які передбачають конфіскацію виявленого майна.