"Це виражається в безлічі чинників, які впливають на розвиток нашої економіки. Мені вже доводилося про це говорити, подивіться мої виступи з приводу цього", - написав Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook.

"Найголовніша міра - це розвиток внутрішнього ринку. Це ті програми імпортозаміщення, розвитку внутрішнього виробництва, які зараз реалізуються в країні. Велика увага приділяється модернізації економіки, енергозбереження - все це та робота, яка зменшує вплив світової кризи на нашу економіку", - зазначив він.

При цьому, глава уряду радий, що українці не забули 2009 рік і пам'ятають ситуацію, яка була в банківській системі.

"Зараз ситуація відрізняється значно від 2009 року. Нацбанк і уряд ведуть реалістичну і зважену політику. Частка проблемних кредитів значно нижче, ніж була в 2009 році, всі депозити населення забезпечені резервами. Нацбанк жорстко контролює ці параметри для комерційних банків. Наші люди довіряють нашим банкам і за ці півтора року депозити населення зросли більш ніж на 100 мільярдів гривень. Зростають і залишки на рахунках наших комерційних банків. Словом, є всі підстави довіряти нашій банківській системі", - підкреслив Микола Азаров.