"Ви знаєте, іспанська компанія здобула тендер - Socoin - на розробку техніко-економічного обґрунтування, але там не тільки один завод, там є і допоміжні споруди інфраструктури, до будівництва яких ми можемо активно підключитися", - сказав дипломат.

Посол також висловив упевненість у збільшенні в майбутньому постачань до України легкої каспійської нафти сорту Azeri Light.

Українська сторона вже прореагувала на таке бажання. "Ми схвалюємо бажання Азербайджану взяти участь у проекті, оскільки до складу консорціуму повинні входити сторони, які є власниками ресурсів", - заявив голова Координаційної ради "Національного проекту LNG-термінал" Віталій Дем'янюк.

За інформацією DT.UA, між Україною та Азербайджаном тривають перемовини про створення спільного підприємства, у тому числі і для постачань азербайджанської нафти на майбутній LNG-термінал.

Нагадаємо, що 4 липня держпідприємство “Національний проект “LNG-термінал” оголосило відкритий тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування проекту будівництва терміналу на Чорноморському узбережжі України.