"Сьогодні вночі сталася страшна трагедія. У дитячому санаторії "Юність" (Сімеїз) в результаті обвалення балкона загинула дитина, з міста Львів. Ще одна дівчинка отримала важкі травми. Це трагедія для всього Криму", - написав міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв на Facebook.

Він наголосив, що санаторій належить державі і перебуває у сфері управління Міністерства охорони здоров'я.

"Кримська влада в 2011 і 2012 роках зверталася з проханням передати санаторій "Юність" в управління Ради міністрів Криму, аргументуючи саме тим, що він у "жалюгідному стані" і при цьому МОЗ абсолютно не приділяє уваги вирішенню проблем цього дитячого санаторію. МОЗ України нам відмовляло без пояснень", - поскаржився Лієв.

Читайте також: Падіння балкона у санаторії Сімеїза прив'язали до політики

За його словами, вплив Радміну АРК на подібні державні санаторії практично відсутня.

"У зв'язку з цим ми діємо публічно, називаючи об'єкти які не рекомендуємо відвідувати", - пояснив міністр і нагадав, що такий список санаторіїв і готелів - і державних, і приватних, - опублікували ще у вересні 2012 року.

"Під номером 12 у цьому списку був санаторій МОЗ України "Юність". Реакції органу управління (МОЗ України) ми не побачили", - підсумував Лієв.

Нагадаємо, вчора ввечері, 30 травня, у Сімеїзі внаслідок обвалу балкону у дитячому санаторії "Юність" травмовано двох дівчаток, одна з яких згодом померла у лікарні.