"Шановний Миколо Янович. Дуже хочеться, щоб Ваша позиція офіційна збігалась з фактами подій, в даному випадку на виборчому окрузі 71 в м. Хуст. Приємно Вам чи ні це чути, але від переможця виборів кандидат в депутати від Партії регіонів хоче вкрасти перемогу через різні суди. Є результат, є переможець. Чому ваші підлеглі це роблять? Чому продовжуються подання далі в суди?", – написав Балога на своїй сторінці у Facebook.

Відтак, міністр попросив Миколу Азарова втрутитися у цю ситуацію, оскільки "це не тільки адмінресурс з боку представника влади, обласної адміністрації".

"Це абсурд, коли голова обласної адміністрації, голова РДА Хустського району, дочка якого голова комісії ОВК, всі інші голови РДА області приходять на засідання комісії. Міліція забезпечує правильність рішень для представника ПР. Чому міліція є учасником встановлення результатів виборів. Це не їхня функція. Ви можете стати на захист волевиявлення? Якщо Ви щирі – розраховую на негайну зупинку безпредела , який зараз проходить в ОВК з боку влади", – заявив Балога.

До слова, згідно із заявами речника Високого представника ЄС із зовнішніх справ й політики безпеки Кетрін Ештон та Єврокомісара з питань розширення та європолітики сусідства Штефана Фюле, у ЄС стурбовані зволіканням із підрахунком голосів на виборах до Верховної Ради України.