“Вважаю, коли громадянин сусідньої держави, навіть, якщо він комік, ображає Україну, то наш міністр закордонних справ повинен негайно відірватися від передріздвяних справ і викликати для пояснень російського посла”, - пише Балога у Facebook.

“Пане Кожара, якщо ви проковтнете "єврохохлів" у виконанні російського коміка, обіцяю, більше ніколи не подам вам руки. В такому випадку вас, як міністра, не існуватиме. Майте повагу, якщо не до країни, в якій живете, то хоча б до себе і до посади, яку займаєте”, - додав нардеп.

Попри це у МЗС наразі не коментують ситуацію стосовно принизливих висловлювань Задорнова щодо Євромайдану та українців, передає УНН.

“Наразі я не чув запису виступу Задорнова на радіо, де він принизливо відгукувався про Україну та Українців, а тому коментувати щось з цього приводу не можу”, - сказав речник МЗС Євген Перебиніс.

За його словами, МЗС України не може реагувати на кожне подібне висловлювання з-за кордону.

Нагадаємо, російський гуморист Михайло Задорнов у підсумковій програмі російського радіо “Неформат” образливо висловився про українців, назвавши їх “єврохолами”, а також грубо розкритикував Євромайдан.