"Ми зараз маємо в Україні кризу державних фінансів, яка є передтечею всіх наступних криз. Якщо взяти до уваги цей фактор, а також ті борги, які треба повертати у 2013 році і ситуацію, коли всі інструменти вичерпались, то це все переддефолтовий стан нашої країни", - заявив під час прес-конференції Станіслав Аржевітін.

Він додав, що уряд повинен провести роз’яснювальну роботу з бізнесменами, які тримають кошти в офшорах щодо того, і пояснити, чим загрожує дефолт.

Також, за словами парламентарія, уряд повинен провести роботу з населенням, яке має на руках великий кредитний ресурс у вигляді доларової маси.

"Без мобілізації цього кредитного ресурсу, який є у населення, а це приблизно 400-500 млрд грн, країна не зможе відновити ту економіку, яка повинна вирішувати актуальні проблеми", - зазначив Аржевітін.

Нагадаємо, голова Державної казначейської служби України Сергій Харченко заявив, що Україна перебуває в економічній ситуації, яка нічим не гірша, ніж у кризовому 2008 році. Тому він попросив припинити спекуляції на тему дефолту.