Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент Європейської Комісії також підтримав те, що саме Міжнародний Комітет Червоного Хреста координує логістику та доставку гуманітарної допомоги для мешканців Луганська.

Петро Порошенко подякував ЄС за підтримку та рішення про виділення фінансової допомоги у розмірі 2,5 мільйонів євро для мешканців Донбасу, які найбільше постраждали від дій бойовиків. Кошти будуть спрямовані на цілі міжнародної гуманітарної допомоги мешканцям Луганська через міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Також допомога буде спрямована на потреби вимушених переселенців, забезпечення їм місця проживання, продуктів харчування, питної води, медичного обслуговування, психологічно-соціальної підтримки.

Співрозмовники також обговорили питання енергетичного діалогу та подальшої економічної допомоги з боку ЄС, зокрема, в рамках міжнародної донорської конференції, яка відбудеться в Києві восени.

До слова, представник Міжнародного Комітету Червоного Хреста Андре Льорш повідомив, що Росія не надала організації на перевірку гуманітарну допомогу, яку вже везе в Україну. Тому він не знає, що це за допомога.