Раніше він працював водієм вантажівки, а далі втративши роботу був змушений жити на пенсію матері. За словами Суареса, він не сподівається, що міністр знайде йому роботу, просто, як каже, хоче нарешті бути почутим.

“Я хочу бути певним у тому, що мене почують. Новопризначене керівництво міністерства праці не повинне повторювати помилок своїх попередників. Проблема безробіття мусить стати для них пріоритетною, адже зараз понад 5 мільйонів іспанців перебувають у скруті”, - каже безробітний мандрівник Анхель Суарес.

Маршрут Анхеля пролягав через Астурію, Арагон, Кастилію - Ла-Манчу і Андалузію. На ночівлю він зупинявся на покинутих автостоянках, заправках, або спав просто неба. Скрізь люди допомагали мандрівнику, адже для них його проблеми також є близькими.

Він наважився на те, що багатьом людям не по зубах. Я сподіваюся він врешті отримає роботу, він заслуговує на неї.

Безробіття в Іспанії ніяк не відійде в минуле. Такий випадок, коли чоловік у 51 рік пішки проходить 450 кілометрів, більше не повинен повторюватися. Ми всі його підтримуємо.

Новопризначена міністр праці Фатіма Банес відправила на зустріч з мандрівником одного зі своїх підлеглих. Відтак, сподіваються друзі Анхеля, він невдовзі отримає роботу. Зазначимо, в кінці 2011 року рівень безробіття в Іспанії сягнув 21%. Це найвищий показник у країні за останні 15 років.