Про це на своєму сайті повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

У вівторок, 14 жовтня, тривали постійні бойові зіткнення українських силовиків із терористами в районі автодороги Бахмутки на Луганщині. Наші позиції обстрілювали бойовики так званого 32-го козачого окремого округу “Війська донського” під керівництвом Дрьомова, які окопалися в лісовому масиві й мають на озброєнні близько 20 танків та два десятки одиниць іншої бронетехніки,
—йдеться в повідомленні.

З 8:00 до 8:40, а потім о 10:10 тривав обстріл із мінометів та стрілецької зброї блокпосту Нацгвардії поблизу с.Сміле Слов’яносербського району.

Читайте також: За минулу добу бойовики порушили “режим тиші” більше 40 разів, — Тимчук

О 10:45 відбулося бойове зіткнення групи 24-ї бригади ЗСУ, яка йшла на підмогу 32-му блокпосту Нацгвардії, з бойовиками. З нашого боку є втрати бронетехніки.

Близько 15-ї години група 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ, що йшла на підмогу нацгвардійцям, потрапила в засідку. З нашого боку є втрати бронетехніки. Інформація про вбитих та поранених з’ясовується.

З 20:00 до 20:30 бойовики обстрілювали з мінометів опорний пункт 128-ї бригади ЗСУ поблизу с. Чорнухино Попаснянського району. О 21:30 відбувся повторний обстріл. Втрат із нашого боку немає.

Після 00:00 було обстріляно блокпост ЗСУ біля с. Золоте Попаснянського району. Поранений один військовослужбовець.

Читайте також: Бойовики атакували позиції АТО в Дебальцевому та в донецькому аеропорту

Після 2-ї годині ночі бойовики обстріляли, а потім оточили місцевість поблизу 31 та 32 блокпостів Нацгвардії в районі Бахмутки. Почався бій.

На сьогоднішній ранок достовірної інформації про ситуацію на Бахмутці немає. Відомо, що в оточенні опинилося 112 бійців збройних сил та Нацгвардії. Ряд поранених та контужених військових потрапили в полон, у їх числі — один командир батальйону. Ситуацію, що склалася там, можна охарактеризувати як критичну. Конкретних відомостей про втрати бронетехніки, кількість убитих та поранених немає, оскільки підійти до місця бойового зіткнення неможливо через постійні обстріли з важкої техніки, яка окопалася в лісовому масиві,
— повідомляє Москаль.

За його словами, спроби представників ОБСЄ по телефону домовитися з керівництвом "ЛНР" про припинення вогню, були безрезультатними. “Бойовики так званого “Війська донського” не підкорюються "ЛНР", а діють на власний розсуд”, — зазначив голова ОДА.

Нагадаємо, на території Луганської області внаслідок обстрілів з боку терористів загинуло шестеро військовослужбовців оперативного командування “Північ” та пошкоджено 4 одиниці військової техніки.