Першого мертвого дельфіна побачили курортники з Києва, які під час травневих свят відпочивали тут на пляжі, повідомляє ТСН. Зовні було видно, що тварину нещодавно викинуло на берег.

"Буквально пройшов місяць, ми приїхали знову сюди відпочивати і ось уже протягом місяця сталося три випадки", — розповів очевидець Сергій Гроза.

Таку кількість мертвих тварин море виносить вперше. В адміністрації бази відпочинку, неподалік якої розкидало дельфінів, кажуть, що про мертвих ссавців дізналися від курортників. Іхтіологи твердять, що дельфіни загинули від камбальних сіток рибалок.

В районі Затоки в цей час триває промисел риби, а дельфіни нерідко заплутаються у сітках і гинуть від нестачі кисню. За словами іхтіолога Павла Кириченка, кожна смерть дельфіна повинна фіксуватись зі складанням акту, як у службі рибохорони, так і у службі навколишнього водного середовища.

Чому тіла мертвих дельфінів гниють на пляжах, фахівець пояснює наступним чином:

"Кожен старається як в старі часи — не мій район переклали труп на інший район. Так воно і тягнеться".

А поки служби вирішують, кому ж прибирати трупи, хтось із відпочивальників закопав одного дельфіна прямо у піску на пляжі. Інші продовжують гнити на сонці.