"Протистояння досвіду та ентузіазму"

Колишній абсолютний чемпіон світу Леннокс Льюїс вважає перевагою Повєткіна молодий вік.

Я думаю - це буде цікавий бій. Безумовно, у Володимира Кличка значно більше досвіду, але бажання виграти є у обох боксерів . До переваг Повєткіна можу віднести його більш молодий вік. Думаю у нього зараз дуже велика мотивація. У якійсь мірі - це буде протистояння досвіду та ентузіазму.

Чемпіон WBO в напівважкій вазі Сергій Ковальов зізнався, що вболіватиме за російського боксера. На його думку, в бою все може змінити навіть один удар.

Я б хотів, щоб Російський Витязь переміг. Шанси є. Але якщо чесно, це буде дуже складно. Кличко відмінно працює на дистанції і не дозволяє суперникам зближуватися. Я вважаю, що брати Клички забралися на вершину завдяки своїм фізичним даним. Мені не подобається їхній стиль, але результати, що показуються ними в рингу, феноменальні.

"Повєткін, звичайно, не Майк Тайсон. Він не володіє вибуховою швидкістю. Але у нього є характер. Думаю, в бою з Кличком він буде ризикувати. Бокс - не шашки: тут один удар може вирішити результат. А Кличко ненепереможний. Він вже програвав, і не раз. Буду вболівати за Олександра", - додав Ковальов.

Читайте також: Анонс бою. Володимир Кличко - Олександр Повєткін

Дерек Чісора у своїх прогнозах щодо бою був скромніший. На його думку, Кличко нокаутує Повєткіна ще до шостого раунду.

Думаю, Повєткіну не вдасться впоратися з джебом Володимира Кличка. Зрештою, український боксер нокаутує російського суперника в п'ятому раунді.

"Напруга зросте перед фінальним раундом"

Кінорежисер Микита Міхалков не любить робити прогнози, але все ж зізнався, що схиляється до думки про перемогу росіянина.

"Я анітрохи не хочу принизити майстерність і рівень українця. Його талант, досвід, його природні дані очевидні. Але бачу фаворитом у цьому бою Повєткіна. Повторюся, навіть у найскладніших ситуаціях Саша ніколи не втрачає самовладання і готовий йти до кінця. Думаю, буде нокаут. До фінального раунду напруга зросте. Рівень амбіцій змусить і Повєткіна і Кличко викладатися по повній на фінішній прямій. Хоча я не люблю робити прогнози".

Читайте також: ТОП-10 фактів про Повєткіна: Безпрограшні бої та партія "Єдина Росія"

Один з тренерів Володимира Кличка Джеймс Алі Башир прогнозує завершення бою приблизно у восьмому раунді:

"Повєткін знає, що повинен постійно йти вперед, інакше Володимир буде розстрілювати його своїм джебом. Він обов'язково буде прагнути пройти на середню дистанцію, де у нього більше шансів, але при цьому, там його чекатиме права рука Кличка. В результаті , Повєткіну добряче дістанеться і бій закінчиться десь у сьомому-восьмому раунді".

"Це те саме, якщо б зараз грала "Барселона" з "Карпатами"

"У спорті кожен має шанси, теоретично. Тим більше в боксі, де можна пропустити один удар і програти. Але Кличко значно сильніший. У нього більший досвід, особливо більше боїв з сильними суперниками. Та й щодо класу боксерів. Що тут порівнювати? Це те саме, якщо б зараз грала "Барселона" з "Карпатами", - іронізує з приводу бою Кличка і Повєткіна екс-чемпіон світу в першій напівсередній вазі Андрій Котельник.

На його думку, Повєткіну потрібно прориватися на середню і ближню дистанції.


"Кличко високий і довгорукий боксер, а Повєткін - невеликий. Мені дуже цікаво, як складеться бій. Але вже зараз скажу, що якщо Повєткін переможе Кличка, для нього це стане величезним досягненням, а для Кличка перемога над Повєткіним буде звичайною", - підсумував колишній абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Евандер Холіфілд.

Як відомо, бій чемпіона світу за версіями IBF, WBA, WBO та IBO у надважкій вазі Володимира Кличка та "регулярного" чемпіона за версією WBA Олександра Повєткіна відбудеться в Москві на "Олімпійському" 5 жовтня.

На думку чемпіона світу за версією WBC в надважкій вазі Віталія Кличка, у Москві на "Олімпійському" його молодшого брата підтримуватиме половина стадіону.