Сьогодні ми продемонстрували, що Україні є чим обороняти свою державу. Першій бригаді спеціального призначення Національної гвардії передані танки, найсучасніші БТР-3 і БТР-4, найновіші бронемашини Кугуар (Cougar) українського виробництва,
— сказав Порошенко в суботу у Нових Петрівцях Київської області на базі навчального центру Національної гвардії України.

Президент зазначив, що ця техніка здатна виконувати завдання, в тому числі у зв'язку зі зміною тактики ведення бойових дій.

"При звільненні озброєного до зубів Дзержинська наші підрозділи дозволили уникнути величезних жертв як серед мирного населення, так і серед військовослужбовців", — сказав він, додавши, що особливо відзначилися десантники Збройних сил України і спецназ Нацгвардії.

За словами президента, найближчим часом, після закінчення терміну підготовки, "дуже добре оснащені українські військові зроблять свій внесок у перемогу".

Читайте також: 72-гу бригаду ЗСУ російські війська обстріляли "Градом"[Відео]

"Окремо хочу відзначити, що ті, хто піде в бій, в тому числі у третій хвилі часткової мобілізації, – будуть одягнені в нову форму, захищені перевіреними, відповідного класу захисту бронежилетами, нагодовані і готові захищати Україну", — підкреслив глава держави.

Президент окремо відзначив, що саме за останні два місяці сформувалася сучасна Нацгвардія, Збройні сили та прикордонні війська України.


Фото із соцмереж.

До слова, Петро Порошенко нагородив державними відзнаками 138 військових, прикордонників і правоохоронців, за участь у бойових діях в зоні антитерористичної операції на сході України, 21 бійця – посмертно.