Згідно із Законом про регламент Верховної Ради, "Голова Верховної Ради підписує поданий на підпис закон не раніше двох і не пізніше п'яти днів з дня його подання, крім випадків, передбачених цим Регламентом".

Водночас Володимир Рибак підписав закони Колесніченка-Олійника одразу ж в день, коли їх прийняли - 16 січня.

Крім порушення пункту №2 статті 130, спікер порушив ще й пункт №3.

Згідно з ним Голова Верховної Ради не має права підписувати закон, якщо "у разі виявлення порушень законодавчої процедури, передбаченої цим Регламентом, наслідком чого може бути скасування результатів голосування,… народний депутат у дводенний строк може письмово звернутися до Голови Верховної Ради України з обґрунтованою пропозицією про внесення уточнень до прийнятого закону".

"У цьому разі Голова Верховної Ради України не підписує закон без розгляду зазначених пропозицій Верховною Радою у порядку, передбаченому цим Регламентом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рада не планує скасовувати ухвалені 16 січня закони, - Рибак

Нагадаємо, 16 січня парламентська більшість за 45 хвилин засідання у Верховній Раді без обговорень, без поправок, без присутності спікера, окрім бюджету на 2014 рік, ухвалила законопроекти, які значно звужують права громадян України.

Президент України Віктор Янукович підписав усі закони, які нардепи прийняли вчора на засіданні.