Про це у своєму матеріалі для "Дзеркала тижня" пише редактор "Цензор.net" Юрій Бутусов.

Автор зазначає, що в Україні у складі ЗСУ понад 1400 різних військових частин. Але всього-на-всього менше 100 з них — бойові.

Структура неоптимальна, — необхідне нарощування бойових компонентів і скорочення допоміжних частин. Це промовисто демонструє ситуація з участю в бойових діях. У складі Міністерства оборони понад 300 тисяч осіб. Із них 230 тисяч військовослужбовців, 104 тисяч мобілізованих громадян. Однак усього зі складу Міноборони службу в зоні АТО впродовж року пройшло менше 70 тисяч чоловік. ЗСУ чомусь не обкатали в зоні бойових дій 70% наявного складу,
— пише Бутусов.

За його словами, велика частина мобілізованих була використана не для участі в бойових діях, а для доукомплектування допоміжних і тилових підрозділів, а також бойових частин, які чомусь жодного разу не були спрямовані на ротацію в АТО.

"Керівництво Генерального штабу не використовує війну на Донбасі, щоб дати бойовий досвід і пропустити через реальні бойові дії більшу частину особового складу", — зазначає автор.

Як відомо, у батальйоні "Азов" повідомили, що українські війська з тяжкими боями залишили Вуглегірськ. Однак за цей населений пункт бої продовжуються.