Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Проект готується в рамках виконання доручення президента Віктора Януковича щодо демонополізації повноважень бюро технічної інвентаризації (БТІ).

Згідно з законопроектом, послуги громадянам зможуть надавати не тільки комунальні підприємства, але й організації інших форм власності. При цьому отримувати документи про стан об'єкту нерухомості громадяни зможуть за принципом "єдиного вікна".

"Людина буде подавати документи реєстраторові, який зв'язується з виконавцями технічної інвентаризації (комунальні БТІ, приватні фірми, технічні інститути або експерт) і з'ясовує, хто може запропонувати мінімальну вартість і термін виконання послуги, після чого повідомляє результати громадянину. Замовник послуги зможе вибрати найбільш прийнятний варіант",- повідомив міністр.

Близнюк зазначив, що умовою виходу на ринок для приватного бізнесу стане сертифікація: "Експерти, що бажають надавати послуги з технічної інвентаризації, повинні будуть надати Мінрегіонбуду документи про відповідну освіту і пройти атестацію. В результаті вони отримають сертифікат, який підтвердить їх право працювати в цій сфері".