Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, повідомляє прес-служба відомства.

"Рівень доходів наших співгромадян не дозволяє в один момент підняти тарифи до економічно обґрунтованого рівня. За нашими розрахунками, на це необхідно, як мінімум, три-чотири роки. За цей період ми повинні добитися зростання рівня доходів населення, вирішити питання технічного переозброєння галузі та поступово вийти на рентабельну роботу комунальних підприємств", - сказав Близнюк.

За його словами, світовий досвід показує, що ключову роль у цих процесах має відіграти публічно-приватне партнерство, що дозволить впровадити сучасні принципи управління сферою життєзабезпечення.

Нагадаємо, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг за 10 місяців 2011 року становить 10 мільярдів 559 мільйонів 233 тисяч гривень. У порівнянні з показником відповідного періоду 2010 року, борги українців виросли на 0,3%. Найбільше заборгували у Донецькій і Дніпропетровській областях.

Зазначимо також, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк вважає, що на реалізацію проектів з модернізації систем у сфері житлово-комунального господарства необхідно понад 700 мільярдів гривень.