"Здоровий глузд у тому, що не треба було 2 роки нічого не робити, а потім приймати рішення про підвищення майже в 2 рази. Треба робити автоматично в ринкових відносинах, піднімається заробітна плата, треба піднімати ціну й так далі. Я впевнений, що така ідеологія в державі буде затверджена й такого різкого підйому не буде. Як раз проти різкого підйому була розмова", - сказав міністр ЖКГ Анатолій Близнюк.

Нагадаємо, прем`єр Микола Азаров доручив прокуратурі та контролюючим органам розібратись з очільниками міст, в яких напередодні необґрунтовано підвищили тарифи. Представники харківського муніципалітету пообіцяли, що у середньому квартплата зросте не в 2, як планувалося, а у 1,5 рази. Такі корективи, зауважив мер міста, внесли не з політичних міркувань.

"Я не згоден з таким підходом, коли говорять, що зверху дають якісь команди і так далі. Я не згоден з таким підходом. Я згоден з підходом аргументів, скажімо так, доказів", - обурюється мер Харкова Геннадій Кернес.

Нові тарифи нараховують вже з 1 січня поточного року. Тим, хто вже розрахувався за іншими цінами, мерія обіцяла зробити перерахунок.