Про це повідомляє кореспондент Телеканалу новин "24".

"Юлія Тимошенко приховала від суспільства та влади факти існування боргу її приватних компаній перед міністерством оборони Російської Федерації у сумі 405 мільйонів 311 тисяч 181 долар США. Та приховала також факт існування кримінальної справи, в якій доведено вину Тимошенко у неодноразовому даванні хабарів посадовим особам Міноборони РФ. Ці обставини свідчать про конфлікт інтересів прем’єр-міністра державним інтересам та суттєво впливали на рішення прем’єр-міністра на користь іноземної держави", — зачитує депутат Богословська.

У висновку Тимчасової слідчої комісії йдеться, що Тимошенко діяла одноосібно.

Тимошенко одноосібно погодилась на дискримінаційні угоди, які порушили підписаний раніше 2 жовтня 2008 року меморандум між урядом РФ та Кабінетом міністрів України. Таким чином прем’-міністр ондоосібно порушила умови міжурядових домовленостей. Вона видала директиви, хоча такі повноваження належать виключно Кабінету міністрів України як колегіальному органу виконавчої влади, — продовжує Інна Богословська.

"В діях вбачаються ознаки кримінальних злочинів та особиста залежність та зацікавленість, які виходять за рамки перевищення влади і службових повноважень (за якими вже засуджена Тимошенко) дії Тимошенко мають ознаки державної зради", — цитує Богословська.

Вона додає, що обставини має дослідити правоохоронні органи, оскільки Тимчасова слідча комісія використала всі наявні в неї можливості, для встановлення об’єктивних обставин підписання газових контрактів.

Звіт планують направити у всі державні органи України

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд визнав Юлію Тимошенко винною у так званій "газовій справі". Тимошенко було засуджено до 7 років в'язниці із забороною займати державні посади протягом 3 років після завершення терміну ув'язнення.