Про це сьогодні журналістам розповів мер міста Олександр Мамай.

Ніколи не було в бомбосховищах місць для всіх полтавців, бо вони призначалися для працівників промислових підприємств. Однак зараз багато підприємств не працюють, тому, думаю, зараз можна розмістити четверту частину жителів,
— сказав він у вівторок.

Разом з тим, голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко повідомив ЗМІ, що лише 30 % споруд цивільної оборони у багатоповерхівках у Полтавській області можуть слугувати укриттям у випадку небезпеки.

"За 20 років ці приміщення захоплені рейдерським шляхом жителями тих будинків, в яких вони знаходяться. Сьогодні, щоб виселити цих людей з цих будівель правова основа є, але за цим стоять люди і їхнє майно. Тому цю роботу будемо проводити, але не так швидко, як це можна зробити", — заявив чиновник.

Водночас за словами глави ОДА близько 90% будівель цивільного захисту, які розташовані поза житловим сектором, знаходяться в задовільному стані і придатні для використання.

Нагадаємо, в понеділок Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що відповідно до рішення уряду режим підвищеної готовності до реагування на надзвичайні ситуації вводять на всій території України.