Про це в інтерв'ю російській службі ВВС розповів Дмитро Сапожніков, який називає себе командиром одного з підрозділів "спецназу" донецьких терористів.

Сапожніков — громадянин Росії, один з лідерів "Монархічної партії", на боці донецьких бойовиків воює з жовтня 2014 року, за його словами — щоб "захистити російськомовне населення Донбасу". Він розповів, що взяти селище Логвинове і, фактично, оточити Дебальцеве бойовики змогли лише за допомогою російської армії.

"В результаті ми прорвалися, взяли цю "горловину" в Логвиновому, бо протягом 3-5 днів приїхали на допомогу наші танки. Це російська армія, буряти. Завдяки їм, завдяки цій важкій техніці і взяли Дебальцеве", — заявив бойовик.

Сапожніков також визнав, що роль російської армії в операціях була вирішальною.

Звичайно. Російські генерали, російські полковники. Вони все вирішували,
— зізнався бойовик.

Він також зазначив, що "завдяки російським підрозділам позиції вдається швидко брати".

"Близько Дебальцевого ми самі стояли і думали: ну от, будемо ще місяць тут в "котлі" їх тримати, мурижити ... А в підсумку взяли протягом трьох днів", — похвалився Сапожніков.

Говорячи про невизнання Кремлем присутності російських військ на Донбасі, бойовик вважає, що пізніше Москва все визнає, як це було у випадку з Кримом.

Я думаю, тут буде, як в історії з Кримом. Спочатку все заперечували, що російські військові брали участь у приєднанні Криму. А зараз, я дивлюся, вже немає. Ось вийшов документальний фільм: визнання Путіна, про Крим, як він сам рятував Януковича (йдеться про документальний фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" — "24"). Те ж саме буде і тут, я думаю,
— заявив він.

До слова, терористи продовжують нарощувати бойовий потенціал своїх формувань за допомогою поставок матеріально-технічних ресурсів з території Росії.