Про це в інтерв’ю сайту "24" розповів один з військовослужбовців 20-го мотопіхотного батальйону Сергій Степанов.

За словами бійця, однією із задач батальйону на початку перебування в районі Красноармійську було спостереження та контроль за потоками транспорту і озброєння. Бійці батальйону неодноразову припиняли спроби вивозу зброї мирну територію України.

Також ми припиняли спроби вивозити коштовності і великі суми грошей. В основному це були або цигани, або співробітники міліції, як правило — донецькі. Були золоті вироби з бірками, видно, що прикраса ще нова в коробочці, упакована, з пробою, ціною і так далі. При простому питанні — звідки це у вас, людина губилася, не могла відповісти, а потім вигадувала якусь казку, типу "це моєї тітки-дядьки, попросили вивести, я не бачив, що там було". При цьому прикраси розтикані по всій машині. Також намагалися вивозити великі суми грошей, походження яких люди не могли пояснити,
— сказав він.

При цьому боєць наголосив, що затриманих із грошима та коштовностями одразу передавали співробітникам СБУ. "Ходили чутки, що ми все це відбираємо, а потім в кишеню собі кладемо. Ні. Всі випадки фіксувалися, щоб себе убезпечити від гріха подалі", - сказав Степанов.

Читайте також Боєць 20-го батальйону: З полоненими сепаратисти працюють "за методичкою"