"Зокрема, слідчий відділ управління СБУ у Харківській області здійснює кримінальне провадження стосовно членів так званої "розстрільної групи №1 НКВД ДНР", які діяли у Дружківці. Групу ліквідувала контррозвідка СБУ, двох членів цієї групи затримали", — повідомив Лисенко під час брифінгу.

За його словами, затримані катували та вбивали місцевих мешканців.

Серед закатованих — місцеві приватні підприємці, на майно яких спокусилися злочинці. Відомо щонайменше про 5 людей, яких викрали та після тортур вбили ці бойовики Також під гаслом «Очищення суспільства» банда на свій розсуд знищувала беззахисних людей без постійного місця проживання, безробітних і людей із інвалідністю,
— додає речник.

Також наразі головне слідче управління МВС продовжує з’ясування обставин у справі щодо масових убивств у Слов’янську. Зокрема, тільки з однієї могили ексгумували 14 тіл із ознаками катувань, захоронених у середині червня.

"Під час пізнання виявили тіла прихожан протестантської церкви, яких бойовики Гіркіна викрали та після катувань убили за те, що люди допомагали українській армії. Відповідне розслідування перебуває на контролі прокуратури", — наголосив Лисенко.

Тим часом українські військові затримали на блокпосту біля Дебальцевого двох перевізників на вантажному автомобілі Мерседес.