Погрожуючи зброєю, вони поклали співробітників адмінбудівлі обличчям вниз, вилучили мобільні телефони. У цей момент в шахті перебувало 700 людей, повідомляє прес-служба компанії ДТЕК.

Згідно з повідомленням, частина бойовиків увірвалися в адміністративний будинок і, погрожуючи зброєю керівництву шахти, вимагали гроші і транспорт.

Оскільки готівки на шахті не було, терористи проникли в гараж і на автостоянку. Вони вилучили майже весь автопарк шахти: 13 КрАЗів для перевезення гірської породи, 5 автомобілів Газель і 4 легкових автомобілі. Також загарбники розкрили два банкомати, що знаходилися на території шахти.

Інша частина нападників заблокувала дорогу до шахти, через що на роботу не змогла потрапити друга зміна шахтарів, близько 800 осіб. Люди спробували пройти через кордон озброєних людей, але бойовики відкрили стрілянину, повідомили в ДТЕК.

"Напад на мирних шахтарів, які працюють, щоб забезпечувати світло і тепло в наших будинках, в період перемир'я - це верх неадекватності і цинізму представників "ДНР", які називають себе захисниками трудового народу. Ми бачимо, що нічого спільного з інтересами людей у ​​них немає. Про який захист вони говорять, якщо в'їжджають на БТРі на територію шахти? Як вони можуть забезпечити стабільну роботу підприємства, не пускаючи працівників на шахту і влаштовуючи перестрілку? Адже багато шахтарів їм вірили і десь співчували. Зараз люди на собі відчули загрозу, яку несе "ДНР". Побачивши це свавілля, шахтарі висловили різкий протест проти дій та діяльності "ДНР"", - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.