Про це йдеться у звіті місії за 27 березня.

"При спробі сприяти місцевим режиму припинення вогню, щоб дозволити батальйону "Донбас" очистити контрольований урядом західний край Широкиного від боєприпасів, ПММ вирушила через північ Широкиного і пройшла контрольно-пропускний пункт "ДНР" на автомагістралі Е-58 без затримок, а також зустрілася з "командиром" "ДНР", відповідальним за Широкине. "Командир" проявляв агресивну поведінку по відношенню до СММ і сказав, що це буде останній патруль місії в частині села, що контролюється "ДНР", і що СММ буде розстріляна, якщо спробує повернутися", — йдеться у повідомленні.

В ОБСЄ зазначили, що "командир" ДНР супроводжував СММ в Новоазовську, де його начальник приєднався до конвою до кордону з Російською Федерацією.

"Командир" високого рангу додав, що СММ потрібен ескорт "ДНР", якщо вона планує повторно ввійти на контрольовану ними територію. Командир, який спочатку погрожував СММ, заявив, що він дозволить СММ перебувати лише у східній частині Широкиного до отримання конкретних вказівок від свого начальника", — зазначили в ОБСЄ.

Додамо, 28 березня ситуація в зоні АТО характеризується зменшенням кількості обстрілів українських позицій, противник здебільшого вів провокативний вогонь.