"25 березня члени НЗФ "ЛНР" відмовили у доступі Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні до м. Перевальск Луганської області. Незважаючи на те, що зустріч із ватажком бойовиків, який контролює місто, була погоджена, польовий командир НЗФ "казаків" відмовив спостерігачам у доступі й агресивно вимагав покинути територію", — повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко.

А встаниці Луганській бандити напрвили автомати на автомобіль спостерігачів.

Також бойовики "ЛНР" неподалік Станиці Луганської направили автомати на машину місії, що змусило спостерігачів покинути місце. Крім того, спостерігачі ОБСЄ відвідали 2 місця, де зберігалася важка техніка НЗФ, проте бойовики двічі відмовляли спостерігачам у доступі. Лише з третьої спроби представники місії змогли проінспектувати один зі складів, але інші будівлі зі зброєю залишилися закритими,
— сказав він.

За словами Лисенка, "всі ці інциденти вчергове підтверджують грубі порушення мінських домовленостей з боку бойовиків та їх зухвале ставлення до міжнародної моніторингової місії".

До слова, cпеціальна моніторингова місія ОБСЄ не побачила у селі Широкиному, що між Маріуполем і Новоазовськом, жодної будівлі, яка б не потрапила під обстріли.