Загалом, як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook, з 18 години до опівночі 17 квітня російсько-терористичні війська 31 раз порушили режим припинення вогню.

Вздовж лінії розмежування незаконні збройні формування активізували обстріли із 120-мм мінометів, а також артилерії калібром понад 100 мм, що є грубим порушенням мінських домовленостей. Всього у зазначений період злочинці 14 разів відкривали вогонь з мінометів і 4 рази – з артилерії.

У Луганській області в районі населених пунктів Щастя, Сизе, Новотошківське, Станиця Луганська, Кримське і Сокільники ворог піддав інтенсивним обстрілам позиції наших військ із мінометів, автоматичних гранатометів, зенітної установки та стрілецької зброї,
— зазначили в прес-центрі.

На Донеччині противник обстріляв сили АТО із мінометів в районі Авдіївки, Пісків та Майорська. Також по Піскам був спрямований ворожий вогонь із танку, артилерії калібром 122 мм, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Бойовики також застосували артилерію неподалік населених пунктів Водяне, Опитне та Авдіївка.

Тим часом з боку Росії в окупований Луганськ потрапила нова колона російської військової техніки. Про це повідомив співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов.