Це відбулось у ході телефонної розмови між лідерами держав, повідомляє прес-служба Президента.

"Британський Прем’єр ще раз запевнив у своїй твердій та послідовній підтримці України та дій Президента. Він також поцікавився питанням щодо гуманітарної допомоги, що прямує до Луганська. Президент поінформував про останній розвиток подій, а також про те, що українська частина міжнародної гуманітарної допомоги в рамках місії Червоного Хреста прямує у Луганськ", — йдеться у повідомленні.

Петро Порошенко висловив занепокоєння ситуацією на кордоні, зокрема, тим, що через відкриту частину кордону в Україну продовжує надходити важка військова техніка та озброєння з Росії.

Читайте також: Рада ЄС готується до обговорення українського питання на цьому тижні

Крім того, співрозмовники обговорили міжнародні зусилля для діалогу щодо можливості врегулювання ситуації на Донбасі, а також перспективи розширення військово-технічного співробітництва.

Девід Кемерон повідомив, що Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми в один мільярд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН.

Тим часом, Держприкордонслужба повідомляє, що колона російського "гуманітарного вантажу" оформлюватиметься у російському пункті пропуску "Донецьк" у Ростовській області.