Один із хлопців розповідає, що людей схоплюють, коли вони виходять за межі барикади біля ЦУМу, запихають в автобус і везуть за місто.

Там, в мікроавтобусі, мене поставили на коліна, стали бити по спині і запитувати: "Чиї накази ви виконуєте? Хто роздає вам на Майдані вказівки? Хто підпалив наш автобус на Грушевського?". Що я міг їм відповісти? Тільки просив не бити мене. Тоді "беркутівці" розлютилися і сказали, що ми ще пошкодуємо. Нас повезли кудись за Київ, у бік Оболоні. Зупинилися на окраїні якогось селища, назви якого я не знаю. Кілька силовиків вийшли з мікроавтобуса і почали озиратися по сторонах — перевіряли, щоб не було свідків. Решта схопили нас з Кирилом і потягли до лісу. Там роззули, поклали обличчям на землю і почали бити. Били і ногами, і руками, і молотили кийками по п'ятах і гомілках. Питали все те ж саме — про автобус, про командирів Євромайдану. А потім стали просто лупити і примовляти: "Ось вам, скоти, революція. Будете знати, за кого голосувати". Тривали ці тортури близько години. Потім "беркутівці" виїхали,
— розповідає Сікорський.

У свою чергу, голова прес-служби київської обласної міліції Микола Жукович запевняє, що правоохоронці затримують виключно офіційно й тоді, коли мають на те причини, наприклад, коли є відкрите кримінальне провадження. Водночас схоплення людей без причин і вивезення до лісу для побиття вважає негуманним. І, переконаний Жукович, хтось хоче підставити "Беркут".