Про війну на Донбасі

"Всяка громадянська війна — а у нас йде громадянська війна — починається з революції", — вважав покійний.

Вихід у тому, щоб ЛНР і ДНР поверталися в український політичний процес

Про АТО

Бузина, коли розпочалася АТО, обурювався через операцію.

Антитерористична операція — це коли в будинку засіла купка терористів, а навколо нього раз у десять більше міліціонерів, і все закінчується за добу. Максимум — за дві. А тут вже третій місяць стрілянина йде! І на землі, і в повітрі! Причому навіть здалеку видно, що місцеве населення в Донбасі в більшості своїй підтримує саме "сепаратистів", як називають їх в адміністрації в. о. президента

"У політиків, хто прийшов на війні Майдану, було велике бажання сплавити на Донбас всі гарячі голови — або їх там знищити, або зав'язати їх у дуже довгий конфлікт", — говорив журналіст.

Про Майдан

"На Майдані ця війна і почалася. Перші трупи були на Майдані, коктейлі полетіли", — заявляв він.

Потрібно повертатися до політичного діалогу

"Головний ворог нової української влади, що прийшла на хвилі Майдану, — це пенсіонери", — був переконаний Бузина.

Про США

Щодо Сполучених Штатів, то письменник цілком підтримував російську пропаганду.

Шкода американців. Всі їх завжди кривдили. Спочатку індіанці, які захищали рідну землю від ненаситних колоністів з Великобританії. Потім — Мексика, яка не бажала розлучатися з Техасом. Потім — іспанці, в яких довелося відібрати Кубу силою. Японці кривдили Америку. Але особливо — в'єтнамці. Так кривдили, що просто жах. Довелося цілого Рембо на них випустити.

Про українофобію

Бузину вважали українофобом, однак він це заперечував.

Я проти українофобії, але я і проти русофобії. І я проти антисемітизму, расизму! Але у нас на цьому постійно норовлять грати, і догралися до війни

Про Шевченка

Письменник був автором скандальної книжки "Вурдалак Тарас Шевченко". Книжка була визнана Прокуратурою України такою, що розпалює міжнаціональну ворожнечу.

"Кобзар" називають "Біблією українського народу". Шевченко — його пророком. Тоді чому ж ми дивуємося, що наше місце — на задвірках Європи? З таким "пророком" і такою "Біблією" в інше — не пустять.

Читайте також: За що могли вбити Бузину. ТОП-факти про покійного