"Солдат дитину не образить... Якби ми захотіли, ми б їх викинули з зали в елементі (елементарно - "24"), за п'ять хвилин, як це було під час ратифікації Харківських угод. І духу їхнього не було би в залі", - переконує Михайло Чечетов.

Він розповів, що у них є арсенал "цивілізованих, інтелігентних, культурних" методів, щоб не забруднити їхні костюми від Бріоні за кілька тисяч євро.

"Зараз ми поїдемо по округах, дітей ми не будемо бити... Але до нас вже приходять телеграми, що в 3 мільйони це (блокування парламенту) обходиться на день... Народ вже каже: "Наведіть порядок у залі, караул стомився". Тож ми зараз їдемо туди, в округи, і якщо нас народ переконливо попросить, а я не сумніваюся, що він дуже нас переконливо попросить, то, звичайно, на прохання народу, ми будемо змушені відновити робочий режим парламенту", - пояснив регіонал.

Нинішня криза, на думку Чечетова, почалася після того, як був "запущений месседж" про підтримку Юлією Тимошенко Арсенія Яценюка як кандидата в президенти на виборах 2015 року.

Він вважає, що це викликало конфлікт в стані опозиції: "Такі заяви в залі пішли на Яценюка: "Який ти претендент? Та що ти зробив?"... Як павуки в банці перегризуться Кличко, Тягнибок, Яценюк, і Гриценко ще підключиться".

Нагадаємо, вчора друга сесія Верховної Ради сьомого скликання не відкрилася. Запрошені іноземні дипломати лише посміхалися. Хор імені Вірьовки, який традиційно співає гімн на відкритті сесії, розійшовся.

Нардеп від фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич запевнив, що його політична сила не боїться перевиборів. "Ми не стали розблокувати трибуну, щоб їхні дурощі було видно! І готові надати їм таку можливість протягом 30 днів. Ми виборів не боїмося!", - сказав він.