"Наше завдання – мати чудові двосторонні відносини між Україною та Чехією", – повідомив прес-секретар МЗС Чехії Віт Колар.

"Ми хочемо підтримувати найвищий рівень цих відносин і не хочемо якимось чином пошкодити нашій співпраці", – заявив він, відповідаючи на питання, як надання політичного притулку чоловікові колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Олександру може вплинути на двосторонні відносини країн.

У свою чергу, в українському МЗС заявили, що "помсти" за рішення про політичний притулок не буде.

"Ми розглядаємо Чехію, як важливого партнера в ЄС і помста не відноситься до методів, що застосовує українська дипломатія. Тим більше, смішно говорити про помсту в ситуації з людиною, яка абсолютно приватно використовував механізм політичного притулку для переїзду на постійне місце проживання до Чеської Республіки, практично ставши одним з багатьох іммігрантів – вихідців з України, які живуть в цій країні", – розповіло агентству "Інтерфакс-Україна"джерело в МЗС України.

Також у зовнішньополітичному відомстві сподіваються, що чеська консульська служба з такою ж оперативністю розглядала заявки інших громадян України.