"Думаю, всі нюанси зі втратою обличчя європейськими політиками враховуватимуться при ухваленні рішення в ЄС. Якщо говорити, хто конкретно постраждає з боку ЄС у випадку поразки, то це, перш за все, місія Квасневського-Кокса, єврокомісар Фюле і ціла низка депутатів-поляків Європарламенту", - вважає Горбач.

Читайте також: Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС у Вільнюсі, - Квасневський

На думку аналітика, Польща може значно втратити імідж.

"Очевидно, Польща також може найбільше постраждати в іміджевому плані, оскільки ще й президент Коморовський був активним партнером Януковича у всій цій епопеї", - зазначив він.

Нагадаємо, очільник МЗС Польщі та його шведський колега Карл Більдт вчора відвідали Київ у рамках програми візиту до трьох країн Східного партнерства - України, Грузії та Молдови.

Зазначимо, без вирішення питання Тимошенко Нідерланди, Великобританія та Швеція бойкотуватимуть підписання Угоди про асоціацію з Україною. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. За його словами офіційний Київ досягнув суттєвих успіхів на шляху до виконання поставлених умов, однак ризикує втратити ключові голоси в ухваленні позитивного рішення через невиконання вимог щодо екс-прем'єр-міністра