Про це заявив голова Держфінінспекції Петро Андрєєв за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності регіональних служб автомобільних доріг та дочірніх підприємств "Автомобільні дороги України" за II-IV квартали 2010 року, 2011 рік та І півріччя 2012 року.

За його словами, порушення коштували бюджету - 225,4 млн гривень.

"Так, за відсутності належного контролю за якістю проведення ремонтно-будівельних робіт, як з боку регіональних САД, так і Укравтодору, деякі підрядні організації не виконували роботи, передбачені проектно-кошторисною документацією. Зазначені порушення призводять до передчасного руйнування дорожнього полотна", - йдеться у повідомленні.

Андреєв розповів, що часто гроші просто "відмивають".

"Значного поширення серед регіональних САД набула схема "виведення" бюджетних коштів від замовника робіт через оплату транспортних послуг, яких підрядник фактично не надавав, та витрат на відрядження і проживання, які документально не підтверджені. Такі порушення виявлені у переважній більшості регіональних САД", - сказав він.

За порушення відкрили кримінальні справи.

"За результатами проведених ревізій до правоохоронних органів передано матеріали із 47 об'єктів контролю, за якими відкрито понад 70 кримінальних проваджень. До дисциплінарної відповідальності за результатами контрольних заходів притягнуто 99 посадових осіб, до адміністративної – 766", - розповів Андреєв.

Нагадаємо, уряд визнає, що ситуація з якістю покриття українських доріг - критична. Прем'єр-міністр переконує, що справу не врятує навіть виділення значної суми коштів на ремонт дорожнього покриття.