"Думаю, що такі розмови природні. І якщо це буде сприяти реалізації цього проекту – які питання?" – запевнив Каськів.

Він запевнив, що для України будівництво терміналу - це стратегічне питання.

"Для мене взагалі будівництва LNG-терміналу – це не питання моєї долі, це стратегічне питання для України, яке не реалізовувалося 20 років. Тому все, що заважає реалізації цього проекту, я готовий усунути", - запевнив він.

Каськів зазначив, що на момент підписання угоди в української сторони не було жодного сумніву щодо правомочність Джорді Бонвеі, який підписував договір від імені іспанської кампанії.

"На в нас не було жодного сумніву з приводу того, що ця людина представляє компанію", - запевнив чиновник.

Нагадаємо, Україна уклала угоду про створення консорціуму з будівництва LNG-терміналу з людиною, яка не має стосунку до іспанської Gas Natural Fenosa. У компанії заявляють, що чоловік, який від їхнього імені підписував документи, їм невідомий.

На сайті уряду та Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами різниться інформація про людину, яка підписала з іспанської сторони угоду щодо LGN-терміналу.

Опозиція хоче негайно притягнути до відповідальності Президента Віктора Януковича, Прем'єр-міністра Миколу Азарова й голову Держінвестпроекта Владислава Каськіва за скандал з невідомим іспанським інвестором Enagas SA.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів пояснив, хто насправді підписав угоду щодо LNG-терміналу з Україною.

Президент міжнародної громадської організації "Київський міжнародний енергетичний клуб" Олександр Тодійчук припускає, що компанія "Газпром" могла тиснути на материнську компанію, яка реалізовує проект з будівництва LNG-терміналу.