"Україна безповоротно втратила 70 млн євро, виділених Євросоюзом раніше, оскільки пройшов строк освоєння цих коштів. Це не сприяє переговорам про виділення нових фондів для Східного партнерства", - повідомив співрозмовник з боку ЄС.

Єврокомісія офіційно підтвердила, що Україна втратила право використання фінансової допомоги, яку раніше зарезервував Євросоюз.

70 млн євро безоплатної допомоги можна було використати на підтримку реформи держслужби, яку президент Віктор Янукович оголосив одним зі своїх пріоритетів.

Читайте також: Азаров дорікнув опозиції економічною некомпетентністю

"Підсумкова версія закону (прийнята в листопаді 2011 року), на думку ЄС, не дає достатньої бази для створення незалежної, професійної, деполітизованої держслужби. ЄС багаторазово закликав українську владу змінити цей закон, пояснюючи, що такі зміни дозволили б почати фінансування", - повідомили у представництві ЄС.

Читайте також: Українці багато очікують від асоціації з ЄС, - Центр Разумкова

"Але закон так і не змінили до кінця 2012 року - крайнього терміну відповідно до процедур ЄС. Таким чином, фінансувати програму неможливо. Кошти втрачені", - також додали у представництві.