Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Удар наноситься за двома напрямками — через населений пункт Чернухіно і Вуглегірськ безпосередньо на Дебальцеве з метою змусити українські підрозділи, які знаходяться в самому місті і південніше його, відійти на північ,
— написав Тимчук.

На даний момент ""Інформаційний спротив" зафіксував як мінімум 4 тактичні групи терористів і російських найманців, які намагаються взаємодіяти між собою і організувати узгоджений наступ на позиції українських військ. Дві тактичні групи діють на вуглегірському напрямку, одна — зі сторони Чорнухиного, і від Нікішиного здійснює фронтальний "тиск" ще одна тактична група бойовиків. Всього в активних діях в районі Дебальцевого на даний момент бере участь з боку терористів приблизно 3500 осіб, 35 танків, близько 90 бойових броньованих машин (ББМ).

"Дії даних 4-х тактичних груп російсько-терористичних військ підтримує 3 артилерійські групи (всього до 60 гармат ствольної артилерії і близько 32 установок РСЗВ)", — додав Тимчук.

За його словами, чергова спроба штурму Дебальцево з боку російсько-терористичних військ закінчилась невдачею. Зокрема, частина броньованої групи бойовиків, яка наступала зі сторони Горлівки (як мінімум 3 танки і 2 ББМ) була відразу ж знищена при атаці на блок-пост українських військ, ще одна група противника (авангард якої прорвався в Вуглегірськ) в районі дороги до Дебальцевого була накрита української артилерією, втративши ще 2 танки, 2 ББМ і як мінімум 3 вантажівки. В результаті противник припинив наступ на Дебальцево і почав відхід до Вуглегірська, залишивши підбиту техніку.

Тим часом, за словами голови Донецької ОДА Олександра Кіхтенка, близько 40% мешканців Дебальцевого перейшли на бік "ДНР", і тепер ці люди вбивають земляків, які залишилися в місті, оскільки позицій Збройних сил України в самому місті немає.