До однієї з пожежних частин міста надійшло повідомлення про палаючий будинок в Чернівцях. Під час ліквідації пожежі у ванній кімнаті пожежники виявили труп 61-річної власниці оселі. Судмедексперти встановили, що жінка померла від механічної асфіксії — її задушили.

За "гарячим слідам" встановили і затримали 29-річного раніше судимого чернівчанина. Він виявився племінником потерпілої. Затриманий зізнався у скоєнні злочину. За словами зловмисника, до тітки він навідався, аби допомогти по господарству, але випадково побачив гроші. Наявні 350 гривень він у жінки забрав після чого декілька разів вдарив її по голові табуреткою, зґвалтував, потім задушив, топив у відрі з водою, думаючи, що жертва ще жива, після чого переніс до ванни, а будинок підпалив.

Правоохоронці також встановили, що у 2004 році здійснив інше вбивство — задушив 63-річну жінку, за що мав провести у місцях позбавлення волі 7 років, але у жовтні 2009 його умовно-достроково звільнили.

Міліція порушила кримінальні справи за четвертою частиною статті 187 — розбій — та другою частиною статті 115 — умисне вбивство, — яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.