Петер Маурер зауважив, що нині на Донбасі — серйозна гуманітарна криза. Утім, однозначної оцінки експерти не дають, оскільки досі, попри перемир'я, не мають доступу до більшості регіонів у зоні АТО.

Окрім того, Петер Маурер заявив, діяльність московського відділення російського Червоного Хреста не відповідає принципам міжнародної волонтерської організації.

Я не вважаю ці заяви і цю діяльність, яка здійснюється Московським Хрестом, такою, що відповідає принципам нейтралітету, незалежності та незаангажованості. І я попросив президента російського Червоного Хреста звернути на це увагу і забезпечити дотримання цих принципів,
— сказав президент міжнародного комітету Червоного Хреста.

Близько 3,5 тисяч тонн гуманітарки організація вже передала Донбасу. Це переважно: вода, ліки, продукти, засоби гігієни. Утім, волонтери запевняють — допомоги треба ще більше. Найпроблемніший регіон – Дебальцеве.

Читайте також: В Щасті діє перемир’я, та бійці — напоготові

Порятунку потребують як місцеві жителі, так і переселенці, кількість яких за весь період АТО вже перевалила за півтора мільйона.

До слова, місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста надала гуманітарну допомогу жителям селищ Талаківка та Гнутове, що біля Маріуполя. Доставити вантаж допомогли місцеві волонтери та надзвичайники.