Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle.

"До цих пір ми цього списку не отримали. Саме тому нас так здивувала звістка про те, що з Росії все-таки направлена колона гуманітарної допомоги. Ці повідомлення остаточно нас заплутали: тепер ми повинні самі розібратися в тому, що відбувається", – сказав представник Червоного Хреста.

Льорш додав, що сьогодні має відбутися телефонна розмова президента Червоного Хреста з Президентом Петром Порошенко для того "​​щоб з'ясувати, що взагалі коїться".

"Основною умовою для нашої співпраці з місією поставок гуманітарної допомоги з Росії є передача нам предметів допомоги для перевірки. У цьому випадку передача повинна здійснюватися в офіційній точці на українському кордоні", – пояснив він.

Представник МКЧХ додав, що організація сама визначає, хто має отримати допомогу.

За словами заступника голови Адміністрації Валерія Чалого, російські вантажівки з гуманітарною допомогою не пересуватимуться територією України, а вантаж на кордоні прийме транспорт Червоного Хреста.

Також Чалий не знає, що саме мається на увазі під гуманітарною допомогою, яка має надійти жителям Луганська з території РФ.

Другий Президент України Леонід Кучма повідомив, що гуманітарна допомога з Росії перетне українсько-російський кордон у Харківській області.

Сьогодні вранці з Московської області у бік українського кордону вирушили 280 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою для жителів сходу України.

Нагадаємо, вчора Президент РФ Володимир Путін сказав у телефонній розмові з Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу, що Росія направляє гуманітарний конвой до України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу під час телефонної розмови застеріг Путіна від будь-яких односторонніх військових дій стосовно України, зокрема під приводом гуманітарної місії.

Разом з тим, Україна очікує прибуття міжнародної гуманітарної місії для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Про це Телеканалу новин "24" повідомило джерело в Адміністрації Президента.

У МЗС України наголосили, що з боку РФ говорити про вирішення гуманітарної катастрофи на сході України є цинізмом.